Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از آناتولی، رئیس جمهور ترکیه در سخنانی گفت که علت قطع صادرات گاز ایران به ترکیه، انباشت بدهی نبوده است.

«رجب طیب اردوغان» چهارشنبه شب در گفتگویی تلویزیونی در واکنش به اینکه بدهی، منجر به قطع صادرات گاز ایران به ترکیه شده است، افزود: ترکیه هیچ گونه بدهی به ایران ندارد و ادعاها در این خصوص دروغ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است که شرکت ملی گاز ایران در ابتدای بهمن اعلام کرده بود: در پی بروز نشت گاز در ایستگاه بازرگان صادرات گاز به ترکیه کاهش یافته و تا زمان رفع اشکال برای مدتی کوتاه، به حال تعلیق در خواهد آمد.

به نقل از شرکت ملی گاز ایران، در پی بروز نشت گاز در ایستگاه بازرگان از دو اتصال عایقی و بر هم خوردن شرایط استاندارد کاری در ایستگاه، صادرات گاز به ترکیه کاهش یافته و تا زمان رفع اشکال برای مدتی کوتاه، به حال تعلیق در خواهد آمد.

به محض وقوع حادثه، ضمن انجام اقدام‌های لازم، موضوع بلافاصله به طرف ترکیه اعلام و ضمن هماهنگی سریع، شرایط حضور نمایندگان ترکیه در ایستگاه فراهم شد.

بنا بر این گزارش، با وجود شرایط ناایمن کاری از منظر استانداردهای ایمنی و لزوم تعمیر سریع و اضطراری قطعات معیوب، با کنترل شرایط عملیاتی و پایش مستمر نشتی‌ها و کنترل فشار، جریان صادرات گاز برقرار نگاه داشته شد.

این در حالی است که با وجود برقرار نگاه داشتن جریان صادرات از طرف ایران، به دلیل مشکل فنی در ایستگاه تقویت فشار ترکیه، این کشور امکان دریافت گاز را در حال حاضر ندارد.

همچنین یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص صادرات گاز ایران به ترکیه گفت: از حدود ۱۵-۱۰ روز پیش به دلیل نشتی گاز در خط لوله گاز ایران در نقطه صفر مرزی به ترکیه اعلام کردیم که این خط لوله نشتی دارد و باید آنها نیز بازرسان خود را برای بررسی وضعیت به منطقه اعزام کنند.

وی ادامه داد: بر اساس استانداردهای بین المللی باید گاز فوراً قطع می‌شد اما این کار صورت نگرفت و به درخواست شرکت بوتاش ترکیه، ما حجم گاز را کم کردیم اما قطع نکردیم.

وی اظهار داشت: اما متأسفانه مطلع شدیم ایستگاه تقویت فشار گاز در خاک ترکیه نیز دارای مشکلات فنی است و نمی‌تواند گاز موردنیاز را به خط لوله آن سوی مرز تزریق کند ولی باز با این حال به دلیل وجود موج شدید سرما در منطقه و به درخواست ترک‌ها، گاز قطع نشد. در نهایت در یکی دو روز گذشته به دلیل مشکل فنی و کاهش حجم گاز و مشکل تقویت فشار ترکیه، ورود گاز به خطوط لوله ترکیه متوقف شد اما امروز با رفع نسبی مشکل دوباره صادرات گاز به ترکیه از سر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی تصمیم بر این است که گاز با حجم اندکی به درخواست ترکیه به این کشور ارسال شود و قطعاً بعد از عبور از این موج سرما ناچار به قطع گاز هستیم تا هم در ایران خط لوله تعمیر شود و هم در آن سوی مرز، ترک‌ها بتوانند ایراد ایستگاه تقویت فشار گاز خود را برطرف کنند که پس از رفع این ایرادات دوباره گاز با حجم مشخص که در قرارداد ذکر شده است، به ترکیه صادر خواهد شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه اومیکرون اردوغان ترکیه ایران صادرات گاز مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه اومیکرون صادرات گاز ایران به ترکیه تقویت فشار خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ غزه محور اصلی سفر وزیر خارجه ترکیه به امارات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی‌صباح، وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور این هفته در سفری کاری ۲ روزه به امارات خواهد رفت.

بنابر اعلام این بیانیه، فیدان ۹تا ۱۰ می با مقامات امارات دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

به نوشته «دیلی‌صباح» گرچه این بیانیه به جزئیات بیشتری اشاره نکرده، اما جنگ غزه احتمالا مهمترین محور در دستورکار سفر هاکان فیدان به امارات خواهد بود.

هاکان فیدان هفته گذشته نیز در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسرائیل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسرائیل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسرائیل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسرائیل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسرائیل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسرائیل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6100644

دیگر خبرها

  • ببینید | استقبال فوق ویژه اردوغان از امیر کویت در ترکیه؛ دست در دست!
  • جنگ غزه محور اصلی سفر وزیر خارجه ترکیه به امارات
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: غرب فشار بر اسرائیل را افزایش دهد
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد